Jag har ju brunnit för streaming på webben sedan länge och har legat bakom våra tidigare streamingprojekt som inleddes med kongressen i Borlänge 2002. Förra året var jag tyvärr på resande fot och i år så är jag ju konvalecent efter min operation så jag kan inte vara med i år heller. Jag har dock som vanligt försökt stötta med teknisk kompetens så mycket jag orkat och i år har vi lyft oss ett steg till genom att vi bytt från QuickTime Broadcaster till Wirecast från Varasoft. En underbar liten programvara som klarar multipla bitrates och flera kameror med snygga övergångar. Nytt för i år är att vi alltså mixar helt digital på en Mac Pro från Apple. Det är inte utan att jag blir lite stolt över att RFSL även år har en livestream gående från kongressgolvet och det var kul att se EU-ministern invigningstala i år. Nytt för i år är också att vi testar ett kongressystem som kallas Congressus som jag och Martin har tagit fram. Hoppas verkligen att det fungerar bra. Vore roligt att med hjälp av bra teknik kunna göra kongressen smidigare och mer demokratisk/transparent. Jaja, i år får jag alltså följa allt från sängen. Har fortfarande klara problem med att sitta upp i mer än 5-10 minuter max.

Kolla in sändningarna här:

Livesändning från RFSL:s kongress

Comments are closed.

Post Navigation